Biogen wendde zich tot Tiger DePack vanwege de verpakking van voedselafval

* artikel ontleend aan het tijdschrift Bioenergy Insight van januari 2019

TIGER DEPACK HS10 RECOVERY 2

 

Richard Nuttall is hoofd inkoop bij Biogen.
Hij kwam in 2013 bij het bedrijf en was aanvankelijk betrokken bij zijn bouwontwikkelingsprojecten. Richard beheert nu alle inkoopactiviteiten voor het bedrijf en is verantwoordelijk voor het evalueren en goedkeuren van de contractuele regelingen van Biogen.

Met een portfolio van dertien anaerobe vergistingsinstallaties en zes composteringslocaties verspreid over het Verenigd Koninkrijk, is Biogen een belangrijke speler in de biogassector in het Verenigd Koninkrijk, evenals voedselafval en organische afvalrecycling.

Volgens het bedrijf recycleert het portfolio van faciliteiten jaarlijks ongeveer een miljoen ton organisch afval, waardoor 25 MW groene stroom wordt opgewekt voor het nationale net.

 

Hier spreekt Bioenergy Insight met Biogen's inkoopmanager, Richard Nuttall, over het besluit van het bedrijf om Tiger DePack-machines te gebruiken om voedselverspilling in drie van zijn AD-fabrieken uit te pakken.

Geef Biogen alstublieft aan onze lezers

Biogen is een toonaangevend Brits bedrijf voor organisch afvalrecycling met een nationaal netwerk van anaerobe vergistings- en compostfaciliteiten. We werken samen met supermarkten, voedselproducerende bedrijven, afvalbeheerbedrijven en lokale autoriteiten om hun voedsel, tuin en ander organisch afval te recyclen. We recyclen jaarlijks meer dan een half miljoen ton organisch afval en produceren zowel hernieuwbare energie als meststoffen en compost van hoge kwaliteit die gerecycled worden naar de landbouw.

Welke Tiger DePack-machines zijn momenteel Biogen en waar passen ze in het proces van uw faciliteiten?

Biogen heeft Tiger-machines in eigen bezit en exploiteert deze in drie van onze bestaande voedselverwerkingsfaciliteiten; Millerhill, Halstead en Basingstoke.

De tijgers opereren aan de voorkant van onze anaerobe vergistingsinstallaties voor voedselafval. Ze zijn ontworpen om de grondstof aan de voorkant te verwerken om het organische en niet-organische materiaal te scheiden. Het niet-organische materiaal dat voornamelijk verpakkingsmateriaal is, gaat voor verwijdering of hergebruik als alternatieve brandstof en het organische materiaal (biomassa) wordt naar voren gepompt in een opslagtank en vervolgens verder naar pasteurisatie en vertering in de afgesloten tanks om te genereren een methaangas voor gebruik bij de productie van groene energie.

De Tiger-machines zijn kritisch voor het proces en noodzakelijk om het verpakkingsmateriaal te verwijderen dat anders de plant zou blokkeren, gasafvoer zou voorkomen en het digestaat aan het einde van het proces zou verontreinigen.

RECOVERY

Welke soorten grondstoffen zijn de Tiger DePack-machines die verwerken?

 

In de eerste plaats is dit verpakt voedselafval van een verscheidenheid aan bronnen, waaronder industriële en commerciële stromen, zoals restaurants, voedselproducenten en supermarkten, maar ook huishoudelijke stromen waar voedselafval wordt verzameld door de stoeprand.

Waarom heeft Biogen besloten om de technologie van Tiger DePack te gebruiken?

De Tiger-machine wordt in de industrie algemeen erkend als een toonaangevende oplossing voor het ontpakken van voedselverspilling aan het begin van het AD-proces. Er zijn veel succesvolle referentiesites in het VK en de apparatuur wordt goed ondersteund door de Britse dealer, Blue Group, met landelijke service en reserveonderdelen die dezelfde dag en de volgende dag beschikbaar zijn vanuit een Britse voorraadhouder.

Omdat dit een kritieke machine is in de uptime van een installatie, is het belangrijk dat we lokale ondersteuning hebben om deze machines draaiende te houden.

 

TIGER DEPACK HS10 RECOVERY

Welke efficiëntieverbeteringen hebben de machines van Tiger DePack opgeleverd?

 

De Tiger-machine heeft uitstekende doorvoermogelijkheden, waardoor de behoefte aan twee of drie alternatieve machines vaak verschuift, maar ook een zeer compacte voetafdruk heeft met een geïntegreerde roestvrijstalen toevoertrechter van 5,5 m3. Het maakt een einde aan de behoefte aan een front-end shredder en transfertransporteurs.

Ook zijn de stroomvereisten voor de machine laag, wat de bedrijfskosten verlaagt en bedrijfskosten bespaart op de pakkingfabriek.

 

Hoe hebben deze verbeteringen Biogen geprofiteerd?

 

Deze voordelen stellen Biogen in staat om concurrerender te zijn op de markt en om de grootste afvalverwerker voor de productie van groene energie in het VK te blijven.

Biogen is de pionier van deze sector en blijft streven naar groei, verbeteringen en efficiëntie om in die positie te blijven.

Tiger Depack is een merk van het Italiaanse bedrijf Cesaro Mac Import. Het omvat een breed portfolio van technologieën met handelsmerken die zijn ontwikkeld voor het verpakken van verpakte producten en de scheiding van materialen voor de sectoren voor het terugwinnen en produceren van verpakkingen.

Volgens het bedrijf vormt verticale scheiding de kern van de technologie van het Tiger DePack-systeem. Dit maakt de verwerking mogelijk van heterogeen materiaal dat bestemd is voor verwijdering en de verbetering van de verwerking van reeds bewerkt materiaal. Door zijn compacte ontwerp wil het Tiger DePack-assortiment een alles-in-één oplossing zijn, omdat alle componenten in de behuizing zijn ingesloten.

 

OUT DRY FRACTION OUT ORGANIC FRACTION

 

BioenergyInsight1 Bioenergyinsight2